Cover Cupa României de Downhill, etapa 1, Marisel, 24-26 mai 2024

RULES OF ENGAGEMENT

CE TREBUIE SĂ ȘTII

Game on! Prima etapă din Cupa României de Downhill are loc la noi!
Competiția este format Downhill și se desfasoară pe un traseu cu o lungime de 2.1 km și o diferență de nivel de 316 m. Traseul va fi unul mixt, format din secțiuni ale traseelor deja existente în bike park și elemente special gândite pentru această competiție. Concursul are un nivel mediu-avansat și este destinat riderilor profesioniști și pasionații de mountain bike, cu vârsta minimă de 11 ani.

Data limită de înscrieri: 23 mai 2024, 20:00.

Taxa de participare: 380 lei >>> Se achită la fața locului.

Include: pachet concurent, cronometrare, ambulanță + 2 zile bikepass.

Formatul competiției: Competitia este format Downhill și se desfasoară pe un traseu cu o lungime de 2.1 km și o diferență de nivel de 316 m.

Cronometrare: Cronometraj electronic cu fotocelulă.

ÎNSCRIERI AICI

CATEGORII

Competiția se va desfășura pe 11 categorii:

Copii A  (M 13-14 ani)

Cadeți (M 15-16 ani)

Juniori (M 17-18 ani)

Elite (M 19+ ani)

Master 1 (M 30-39 ani)

Master 2 (M 40+ ani)

Amatori 18+ (M 18+ ani)

Amatori 18- (M 11-17 ani)

Amatori (F 13+ ani)

Juniori (F 13-18 ani)

Elite (F 19+ ani)

 

PREVEDERI GENERALE

1.1. Cupa României la Downhill(CRD) reprezintă un proiect al Federației Române de Ciclism in calitate de organizator desfășurat în colaborare cu membrii afiliați, coorganizatori ai etapelor care vor fi descrise în continuare.

1.2. Regulamentul tehnic propriu al CRD este prezentul document. Acesta va fi valabil pentru toate etapele competițiilor din ediția 2024.

1.3. Regulamentul tehnic general care guvernează CRD este cel al Uniunii Cicliste Internaționale și al Federației Române de Ciclism. Nu se admit derogări de la aceste două regulamente. Cele două regulamente vor fi completate cu regulamentele specifice ale fiecărei etape în parte, atâta timp cât nu contravin prezentului regulament sau celor două amintite anterior.

1.4. La Cupa Națională de DHI pot participa  sportivii români  care dețin o licență validă la Federația Romana de Ciclism.

1.5. Prezența în clasamentul general al Cupei Naționale de DHI nu este condiționată de participarea la un minim de etape. Abandonul într-una din etape nu atrage după sine eliminarea din clasamentul general al Cupei Naționale de DHI.

1.6. Federația Română de Ciclism (FRC) își rezervă dreptul de a modifica prezentul regulament.  

PARTICIPARE

2.1 Competițiile din cadrul Cupei Naționale de DHI sunt deschise sportivilor de performanță și celor amatori cu vârsta minimă de 11 ani, de orice naționalitate care dețin o licență FRC validă.

2.2 Se va organiza o singură categorie feminină, doar în cazul în care nu sunt minim 5 sportive prezente la alta categorie.

2.3. În cazul in care nu sunt minim 5 participanți într-o categorie, aceasta se va cumula cu altă categorie de vârstă, in funcție de decizia organizatorului și a panoului de comisari, până la ședința tehnică.

2.4. Sportivii licentiati la categoria cadeti au dreptul de a concura la o categorie superioara de juniori, sportivii licentiati la categoria juniori care au implinit 17 ani,  au dreptul de a concura la categoria superioara (ELITE) Odata cu participarea la minim o etapa, indiferent de categoria aleasa, in sezonul curent nu se permite revenirea la categoria inferioara

2.5. Sportivii licentiati la categoria amatori, NU  au dreptul de a concura la o categorie superioara.

ÎNSCRIERI

3.1. Toți sportivii trebuie să dețină o licență validă pentru categoria competițională pentru care au optat.

3.2. Înscrierile se vor face on-line, pe site organizatorului de etapă unde se va specifica/bifa înscrierea cu licența FRC.

3.3. Înscrierile vor fi deschise on-line cu cel puțin 20 de zile înainte de competiție pe site-ul oficial al competiției și se vor închide cu 48 de ore înaintea startului competiției. Un link al acestui site va fi postat pe site-ul FRC la secțiunea ”Înscrieri” a fiecărei etape.

3.4. Sportivii sau team managerii au obligația de a prezenta licența, confirma înscrierea și vor ridica numerele de concurs conform programului indicat pe site-ul oficial al competiției. Sportivii care nu își ridică numerele de concurs sau nu prezintă legitimația la Race Office (secretariatul cursei), până la termenul limită stabilit de către organizatori, nu vor fi admiși în concurs.

3.5. Înscrierea copiilor minori în competitțe se face cu acordul scris al unui părinte la fața locului sau cu un acord de participare la competiții de downhill, semnat la notar.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU

 • Cască de bicicletă full face omologată specifică disciplinei Downhill;
 • Ochelari tip goggles;
 • Tibiere sau genunchiere;
 • Mânuși;
 • Numere de concurs fixate pe partea din față a bicicletei și în partea din spate a ciclistului care să fie vizibile pe toată durata antrenametelor, a calificărilor și a finalei.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU PENTRU CONCURENȚII MINORI

 • Protecție coloană;
 • Protecție cervicală;
 • Protecție piept;
 • Cotiere;
 • Tricou / pantaloni cu protecții;
 • Tricou cu mânecă lungă.

PROGRAMUL COMPETIȚIEI

Vineri: 24.05.2024
09:30-18:00 -> Confirmarea și ridicarea pachetelor de start
09:30-11:00 -> Track walk
11:00-16:00 -> Antrenamente libere
16:00-19:00 -> Antrenamente oficiale
19:30 -> Ședința tehnică la Race Office

Sâmbătă: 25.05.2024
09:00-10:00 -> Track walk (opțional)
10:00-12:00 -> Antrenamente oficiale
12:30-14:30 -> Calificări
15:30 -> Finala
18:00 -> Ceremonia de premiere

Duminică: 26.05.2024
Zi de rezervă.

* Programul poate suferi modificări din cauza condițiilor meteo sau unor evenimente care nu pot fi controlate de către organizator.

IMPORTANT

Minorii trebuie să fie însoțiți în ziua competiției de către un părinte, tutore legal sau însoțitor care să prezinte declarație notarială în acest sens.
Toți sportivii trebuie să dețină o licența validă pentru categoria competițională pentru care au optat. Puteți opta pentru o singură categorie de concurs.

Mult succes tuturor!